LA TORTOSA HISTÒRICA


  Viatge de 0 dia

  Viatge en grup

 

  Viatge per conèixer España

En aquests moments aquest viatge no està disponible

Descobreix viatges similars


LA TORTOSA HISTÒRICA LA TORTOSA HISTÒRICA

En aquests moments aquest viatge no està disponible

Necessites ajuda?

Itinerari i detalls

Dissabte 4 de novembre
Descripció:

Sortida de Barcelona a dos quarts de vuit  (les 7’30  hores del matí) a l’actual parada oficial d’autobusos de l’avinguda Diagonal, 355 (entre els carrers de Roger de Llúria i Bruc, carril central). Durant el viatge ens aturarem a l’àrea de servei del Perelló per recordar que fou la mansio Sub saltum en època romana, esmentada en els Vasos de Vicarel·lo, on figuren totes les mansiones o llocs on es podien aturar els que viatjaven i els qui s’encarregaven del correu oficial des de Roma per les vies de l’imperi, en aquest cas, des de la capital de l’imperi fins a Gades per la via Aurèlia (a Itàlia), per la Domícia (a la Gàl·lia) i per l’Augusta (a les Hispànies).

A Tortosa, en primer lloc, visitarem el castell de la Suda, un mirador excepcional de la ciutat, on podrem comentar restes ibèriques i romanes, entre les quals destaca l’estela funerària de la nau (corbita en llatí) que hi fou trobada i que ara és al museu. Cal dir que aquesta peça s’ha convertit en un emblema de la ciutat. El text llatí diu: D(iis) M(anibus) / AV(li) CAECILI / CVBICLARI / PEREGRE / DEFVNCTI / PORC[I]A EVPH[R]OSY/NE M[A]RITO / OPTIMO / POS[V]IT que traduït diu: Als déus Manes d'Aulus Cecili Cubiclar,  mort mentre era de viatge, Pòrcia Eufròsine  la va fer posar per al seu marit immillorable. 

Conquerida la ciutat el 1149 per Ramon Berenguer IV, la Suda es convertí en residència de la senyorial i en palau reial. De l’antiga fortificació es conserva la muralla que ressegueix el turó. Modernament, s’ha instal·lat dins la fortificació un parador nacional de turisme.

 

Dinar. A la tarda visitarem la catedral gòtica, el subsol de la catedral, el museu catedralici i la torre de Camp-redó. Veurem com la planta de la catedral està dividida en tres naus per pilars de base poligonal. Aquestes naus, amb capelles laterals, conflueixen a l’absis amb una doble girola magnífica. La façana de la catedral és barroca, construïda en la part més important a la segona meitat del segle XVIII. Per raons econòmiques ha quedat sense frontó i sense els dos campanars projectats un a cada costat.

 

Acabarem la jornada fent una passejada per la ciutat tot descobrint els principals sectors amb testimonis del passat romà i medieval. Sopar i allotjament a l’hotel.


Diumenge: 5 de novembre
Descripció:

Esmorzar a l’hotel. A continuació anirem a veure les famoses pedreres de jaspi de la Cinta explotades des de l’època romana. Tot seguit visitarem la torre de la Carrova, la vil·la romana i el Museu d’Amposta dedicat a la història, l’etnografia, l’ecologia, l’economia i la geografia del delta de l’Ebre.

Dinar.

A continuació iniciarem el viatge de retorn cap a Barcelona.

 

 

Tancar x

Estigues informat de novetats i viatges

Dona't d'alta a la newsletter i rep informació de nous viatges abans que ningú

L'adreça de correu electrònic no és vàlida

Ja estic subscrit